Tips om je huis te schilderen!

Tips om je huis te schilderen!

21 mei 2019 Uit Door renovatiereparatie

Als je huis er uit ziet alsof het hout wel weer eens een likje verf kan gebruiken, is dat vaak ook het geval. Je kunt uiteraard een ervaren schilder inhuren maar het is ook mogelijk om het zelf te doen! Daar komen wel een paar dingetjes bij kijken. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij met een gerust hart jouw huis kunt gaan schilderen! Voor je het weet ziet het huis er weer als nieuw uit.

Zorg voor een goede voorbereiding!

Een goede voorbereiding is altijd waar je begint voordat je gaat schilderen. Plak alles af waar geen verf op moet komen, zorg ervoor dat je genoeg kwasten in huis hebt (en de juiste!) en reken uit hoeveel verf je nodig hebt zodat je niet te weinig koopt. Ook de muren of het hout moeten worden voorbereid op hun nieuwe laag verf. De muren kun je voorbereiden met voorstrijk. Het hout moet altijd geschuurd worden! Zo wordt het hout wat ruwer en blijft de verf beter zitten.

Het verven zelf

Als je gaat verven, zorg er dan voor dat er niet teveel verf op de kwast zit. Schilder ook altijd van boven naar beneden en dan van links naar rechts. Zo verf je mooi evenredig. Houd er rekening mee dat oppervlakten vaak meerdere malen geverfd moeten worden maar het ligt er compleet aan wat er onder de verf zit. Soms schijnt oude verf door waardoor er een extra laag van de nieuwe verf overheen moet. Als je onbehandeld hout verft moet er (indien mogelijk) aan beide kanten een laag verf aangebracht worden. Zo voorkom je dat het hout krom trekt.

Na het verven

Als je moet wachten tussen verfbeurten in, doe dan aluminium of plastic folie om de kwasten heen en bind dit dicht met een elastiekje. Zo zorg je ervoor dat de kwasten niet uitdrogen en kun je ze later weer gebruiken. Aangebroken potten verf kun je maximaal twee jaar bewaren. Sluit het blik goed af! Als je het blik weer wilt openen kun je dit doen met een platte schroevendraaier.

Toch een schilder inhuren?

Het kan natuurlijk zijn dat je het toch niet ziet zitten om zelf te gaan verven. Je kunt altijd een bedrijf hier voor inhuren! Een goed schildersbedrijf om mee in zee te gaan is bijvoorbeeld Schildersbedrijf Bart Dijkhof. Zo weet je zeker dat het schilderwerk uitstekend gebeurt!