Hoe moeilijk is kunststof spuiten?

Hoe moeilijk is kunststof spuiten?

28 april 2020 Uit Door renovatiereparatie

Een kunststof voorwerp spuiten in een andere kleur is voor de pro’s onder ons. Het is zo moeilijk, omdat er diverse soorten kunststof bestaan met allemaal verschillende eigenschappen. Een fout maken tijdens het spuiten of verven is zo gebeurd. En het zou zonde zijn om een geliefd kunststof interieuronderdeel te verpesten.

Daarom is het verstandig om kunststof spuiten over te laten aan de professional. Een specialist in Nederland op dit gebied is Interieurspuiterij van Aarle. Zij spuiten het voorwerp in de kleur naar wens. Dankzij de nieuwe kleur maakt het voorwerp weer een frisse indruk en fleurt het interieur weer helemaal op.

Kunststof laten spuiten bij Interieurspuiterij van Aarle

  • Snel en zorgvuldig
  • Persoonlijke aandacht
  • Werkzaam voor de industrie, interieurstylisten en architecten
  • Productiefaciliteit van 1200m2
  • Ervaren interieurspuiters
  • Hoogwaardige apparatuur
  • Van stukproductie tot grote series
  • Naar wens afmonteren, verpakken, opslaan en gepalletiseerd leveren
  • Korte lijnen

Iedere soort kunststof is anders

Interieurspuiterij van Aarle heeft ervaren vakmensen in dienst die veel kennis hebben van het kunststofmateriaal. Dat is ook nodig, want zoals we al schreven: kunststof heb je in allerlei soorten en maten. De hechting van het oppervlak, de gladheid van het oppervlak en de flexibiliteit van het materiaal kunnen sterk van elkaar verschillen.

Iedere soort kunststof vraagt om een andere voorbewerking en hechtprimer. Doe-het-zelven is dus op het gebied van kunststof spuiten geen goed idee. In plaats daarvan is het uitbesteden aan een specialist als Interieurspuiterij een betere keuze.

Hoe gaat kunststof spuiten in zijn werk?

Voor een strak en langhoudend resultaat is een goede voorbereiding van groot belang. Daarom ontvetten de spuiters het oppervlak eerst goed en brengen ze eerst een primer aan op het kunststof of plastic. Deze primer zorgt voor een optimale hechting van de verf of lak.

Daarna brengen de lakkers met hoogstaande apparatuur en kwalitatieve lak voor kunststof dunne lagen lak aan. Zodoende bouwen ze de kleur verf stap voor stap op voor een duurzaam en optimaal resultaat.

MDF lakken

Ook MDF lakken doet Interieurspuiterij van Aarle op professionele wijze. MDF is een beeldschoon materiaal en het hout wordt nog schoner als het gelakt is.

Kunststof laten spuiten of MDF laten lakken door Interieurspuiterij van Aarle betekent gegarandeerd een prachtig resultaat. Ontdek het zelf!

Interieurspuiterij van Aarle
Adres: Doornhoek 3865, 5465 TB Veghel
Telefoonnummer: 06-51500341
Provincie: Noord-Brabant