Het proces van dakreparatie

Het proces van dakreparatie

9 juni 2020 Uit Door renovatiereparatie

Het komt helaas wel eens voor dat het dak niet meer zo functioneert als voorheen. Vervelend! Misschien heeft u gele kringen aangetroffen op de muren en plafonds of hoort u het zo nu en dan druppelen. In dat geval kan het zo zijn dat uw dak zijn beste tijd wel heeft gehad en gerepareerd moet worden door een professionele dakdekker van RA Daktechniek.

Maar hoe ziet het proces van dakreparatie in Leiden er precies uit? En hoe belangrijk is het om snel actie te ondernemen wanneer u een lekkage vermoedt? En welke dakdekker is nou een aanrader voor dakreparatie in Den Haag?

Snelheid is key

Het is van groot belang om meteen actie te ondernemen wanneer u vermoedt dat er sprake is van een daklekkage. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans is dat de constructie van het dak aangetast wordt door vocht en het hele dak vervangen moet worden. Dat is natuurlijk niet wat u wilt, want dat kan aardig in de kosten lopen.

Neem bij een vermoeden dus meteen contact op met een dakdekker, zodat diegene een dakinspectie kan uitvoeren. Tijdens die dakinspectie kijkt de dakdekker of er sprake is van een daklekkage en wat voor reparatie er uitgevoerd moet worden.

Stap voor stap

De eerste stap is dus het analyseren van het probleem. Dat is voor een dakdekker niet lastig, wat die beschikt over alle benodigde apparatuur om de oorzaak snel te vinden. Vervolgens wordt het dak vrij gemaakt van vuil en water, een dakdekker werkt graag op een schoon en opgeruimd canvas. Vervolgens vindt de dakreparatie plaats.

Is er sprake van een klein defect? Dan kan de dakdekker de scheuren in het dak dicht maken met reparatiepasta. Wanneer de schade wat groter is, zal de dakdekker de dakbedekking voor een deel opnieuw aanbrengen. Vervolgens kan het dak weer een aantal jaren mee.

Professionele dakdekker

Zo’n belangrijke klus als deze wilt u natuurlijk alleen laten uitvoeren door een professional. Voor deze klus raden we aan om contact op te nemen met de professionals van RA Daktechniek. Zij weten dankzij hun jarenlange ervaring en expertise exact hoe ze ieder probleem aan het dak verhelpen.